Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Sinan Güler’i yargılamak (Ufuk Akyüz)

Son birkaç gündür sosyal medya’da Sinan Güler’in Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transferi ile ilgili birçok yazı okudum. Ve gerçekten çok üzüldüm. Yaklaşık 30 senedir bu camianın içindeyim ama özellikle son 5-6 yıldır öyle bir nefret toplumu olduk ki anlamak mümkün değil.

Bahsettiğimiz kişi Sinan Güler. Herhangi biri değil. Taraflı, tarafsız herkesin gönlünü kazanmış, karakterli, saygılı, işini yapan ve her zaman örnek davranışlarda bulunan bir sporcu. Hatta sporcu değil Spor Elçisi demek daha doğru olacak. Gelecek kuşaklar için tam bir rol model.

Anlamadığım nokta biz neden bazı şeylerle yetinemiyoruz. Sinan oynadığı takımlara herşeyini veren, son topa kadar mücadelesini sürdüren, hiçbir zaman geri atmayan bir oyuncu. Yani tam bir profesyonel. Çünkü işi bu. Ve o da bunun farkında. Yeri geldiğinde tek başına direndiği o kadar çok maç sayabiliriz ki. Hepsini geçin, Eurocup final maçının sonunu düşünün. Belki de karşı takımın atacağı bir 3 sayılık basket ile veda edeceğimiz kupaya “Bir dakika, o kadar kolay attırmam” deyip noktaya koyması. Birkaç sene önce Fenerbahçe maçında Zisis ile çarpışmasında kendi durumunu bırakıp Zisis’in sağlık durumunu kontrol etmesi.

Geçen gün (NBA’in onların deyimiyle sharp shooter’larından) Kyle Korver’ın 5 sene oynadığı Atlanta maçına Cleveland forması ile çıktığı maçın videosunu seyrettim. Maçtan önce dev ekranda Korver’ın attığı son saniye basketlerinden derlenen güzel bir video hazırlamışlar ve eski oyuncuları oyuna girerken birçok seyirci Korver’ı ayakta alkışladı. Şimdi ben eminim ki ilk Galatasaray – Fenerbahçe maçında da benzerini Sinan için yapacaklardır. Ne oldu? Güldüğünüzü duyar gibi oluyorum. Çok mu şey istiyorum acaba. Doğrusu bu değil mi?

Bırakalım artık hangi takımdan hangi takıma geçmiş, bu profesyonel bir sporcunun tercihi. Ve bunun para ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Vizyon ve misyon ile alakası var. Ama tek bir gözlükten bakan kişilere bunun açılımını anlatmak ve sabit fikri değiştirmek çok zor.

Saygı duyalım. Yaptığı güzel işler ve yaşattığı güzel anılar ile hatırlayalım.

Zira dünya hali bu bir gün sizin çocuğunuzda Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye veya Fenerbahçe’den Galatasaray’a transfer olabilir. Sonra kulaklarınız çınlamasın.

Basketbol dolu günler.
(05-07-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi