Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Sisifos olmamak için (Efe Can Önal)

Eurobasket 2017 bugün başlıyor ve Bobby Dixon’ın da kadrodan çıkarılması sonucu A Milli Takımı’mızın 12 kişilik şampiyona kadrosu da netleşmiş oldu.

Şampiyona kadromuzun geçen sezon lig ve Avrupa dahil elde ettikleri istatistikler:

  • Parantez içindeki sayılar oyuncuların ilk 5’de kaç kere yer aldıklarını gösterir.

İstatistikler toplam olarak ne kadar iç açıcı olarak gözükmese de erkek basketbolumuzun Milli Takımlar düzeyine ne halde olduğunu anlamak adına önemli bir testten geçeceğiz. İşin aslına bakarsak ne beklediğimizi bilemediğimiz bir turnuva ile karşı karşıyayız ve bu beklenti ya da beklentisizlik turnuvada alacağımız her sonucu sürpriz kılacak gibi gözüküyor.

En başından beri bu devşirme olayına sıcak bakmayan birisi olarak da açıkçası Bobby’nin kadrodan çıkarılması beni pek üzmedi desem yeridir, elbette umarım sakatlığını çabuk atlatır fakat bu da Milli Takımımız’da jenerasyon değişimi için elimize geçen bir şans olarak görülmeli. Kadroda olsaydı Dixon’ın alacağı tahmini 30 küsur dakikanın dağılımı da turnuvada bazı oyuncularımızın seviye atlamasını sağlayabilir. FIBA hak veriyor diye 1 devşirme sporcuyu kullanmak zorunda değiliz. Yarın FIBA bu sayıyı 3’e çıkarırsa başka ülkeler de yapıyor diye kullanacak mıyız peki biz de?! Çocukluklarını Türkiye’de geçiren isimleri devşirmeden saymamak lazım ancak belirli bir yaştan sonra bir anda devşirilen isimlerin bize uzun vadede katkısı olmayacaktır. Tek sorunumuz devşirmeler mi , kesinlikle değil ancak kadınlarda Quanitra’lar ya da erkeklerde Bobby’ler ile gelecek başarılar da uzun vadede temel inşa etmeye yardımcı olmayacaktır. Basketbolumuzun *Sisifos’un hikayesine dönmemesi için bu turnuva ve sonrasındaki adımlar çok önemli.

12 Dev Adam yolculuk nasıl sona ererse ersin yeni bir sayfa açıyor, yolları açık olsun. Japonya 2006’nın ruhuyla haydi Türkiye.

*Sisifos Yunan Mitolojisi’nde, bir kayayı Olimpos dağının zirvesine çıkarmakla cezalandırılmış bir figür. Her sabah Olimpos dağının eteklerinden iterek yukarıya çıkarttığı kaya, her gece tekrar dağın eteklerine düşer ve bu şekilde Sisifos bu kısır döngüyü her zaman yaşamaya mahkum olmuştur. 

(31-08-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi