Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Ümit Kız Milli Takım Üzerine (Hayri PEKERGİN)

Portekiz’de yapılan Avrupa Ümit Kızlar Basketbol Şampiyonasında Ümit Milli Takım D Grubunu galibiyet alamadan son sırada kapattı.

Turnuvada henüz galibiyet alamayan 3 ülkeden bir tanesi Türkiye. Diğer ülkeler ise İsveç ve Bosna Hersek.

Rusya, Slovakya ve Belçika önünde kaybeden Ümit Milli Takım, 13 Temmuz Çarşamba günü statü gereği C Grubu birincisi Fransa ile oynayacak.

Ümit Milliler Fransa’yı yenerse çeyrek finale yükselecek.

Fransa önünde yenilgi gelir ise 9-16. sıraların sahibini belirleyecek klasman grubunda bu kez B klasmanına düşmemek için mücadele edeceğiz.

Telafisi olmayan bu maçlar cuma, cumartesi ve pazar günü ard arda oynanacak.

Diğer gruplarda alınan sonuçları ve sıralama dikkate alındığında, Fransa’yı yenemezsek 9-16 grubunun 9-12 / 13-16 ayrımını belirleyecek en kritik maçı ev sahibi Portekiz ya da Sırbistan ile oynayacağımız görülüyor.

Ümit Kız Millilerin Avrupa Şampiyonasında şu ana kadar ortaya koyduğu sonuçlar, A Milli Takımı 2015 Avrupa 5. olan, Olimpiyatlara giden, Kadınlar Basketbol Ligi’nin Avrupa’nın sayılı güçlü liglerinden biri olması ile övünülen kadın basketbolunda, genç oyuncuları yeterince hazırlayamadığımızı gösteriyor.

Bu konuyu Ümit Kız Milli Takımının maçlarını tamamlaması ardından, Avrupa Şampiyonası sonunda değerlendirmek doğru olur.

Dileğimiz, genç oyuncularımızın bundan sonraki karşılaşmalarda daha başarılı olarak Avrupa Şampiyonasını en iyi yerde bitirmesi.
(13-07-2016

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi