Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Uzun ince bir yoldayız (Murat ÖZYER)

Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk grup maçımızda Fransa’ya karşı beklenen mücadeleyi her zamanki gibi veren bir milli takım izledik. Sakatlıktan dönen Nevriye’nin 16 sayı 6 ribaundluk performansına arkadaşları hücumda katılamayınca 39 sayıda kaldık.

Biz maçın her evresinde oyuna tırnakları ile yapışmayı beceren bir takımız ama hücum standardımız çok yüksek değil. Sayı üretmekle ilgili en uygun çözümleri teknik kadromuz turnuvanın devamında takımımıza uygulatacaktır. Her maça ayrı odaklanacağız, çünkü bir turnuva oynuyoruz ve sadece ilk maçı oynadık. Yolumuz uzun!

Bundan sonra ki maçlarda neler yapabiliriz;

  1. Ekrem Memnun koçun daha çok bir arada oynattığı; Nevriye Yılmaz 36, Birsel Vardarlı 32, Lara Sanders ve Işıl Alben 30, Bahar Çağlar 28 (ortalama 31,2) tecrübeli beşini maçın sonuna diri getirebilmek için formüller üretmeliyiz.
  2. Olcay Çakır, Ayşe Cora, Tilbe Şenyürek gibi enerjisi daha yüksek oyuncuları bu tecrübeli oyuncularımızla dengeli olarak sahada tutabilirsek; güvendiğimiz savunma direncimiz artacak, 8 günde 5 maç oynayacağımız turnuvanın grup maçları bölümünde tecrübeli oyuncularımızı daha diri tutacak “ROTASYONU” kurgulayabileceğiz. Takımımızda en iyi topa baskıyı yapan kısamız Olcay takım savunmamızın verimliliğini arttıracak, Ayşe Cora ile hızlı hücum sayıları bulabileceğiz.
  3. Pick and roll ve alçak post oyunlarını sıkça kullanıyoruz. Bunlara çeşitlik katmak ve sayı üretmenin farklı yollarını kullanmak için; dengeli şekilde şutörlerimizi de hareketli olarak topla daha sık buluşturabiliriz. Şebnem, Birsel ve Şaziye gibi şutör oyuncularımızı transitionda (geçiş hücumu) erken bulup veya perdelemelerin olduğu (sıralı perdelemeler, pick to pick oyunları gibi) hücum setlerini kullanarak istedikleri pozisyonları yaratabiliriz.
  4. Sürpriz savunmamızı yaparken, savunma kaynaklı atakların sayısını arttırabiliriz.
  5. Maçlardaki her sayının önemini bilerek turnuvaya devam edeceğiz, sıralama AVERAJ HESABINA kalabilir.

Başınız dik olsun! Yüzünüz gülsün! Siz Olimpiyat oyuncularısınız…

Başarılar arkadaşlar!

(07-08-2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi