Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Yaşasın hoşgörüsüzlük… (Necip KAPANLI)

Sinan Güler sakatlandığı sırasında kendisini alkışlayanlara teşekkür ettiği için bir grup Galatasaraylı tarafından ağır tepkilere maruz kaldı. Birisi size “Geçmiş olsun” dediğinde teşekkür etmez misiniz? Sinan’ın yaptığı da bu.

Neymiş… Ergin Ataman’a küfür edenlere teşekkür etmiş. Ataman’a potanın arkasındaki bir gruptan küfür geldi, Sinan’ı ise salon alkışladı. İki ayrı olay, iki ayrı seyirci profili.

Ataman ile ilgili gerilim olmasa, Sinan Güler’e o Galatasaraylı grup tarafından gösterilen tepki farklı mı olurdu? Hayır. Çünkü Galatasaraylılığı, Fenerbahçe düşmanlığı olarak görenler için bir Galatasaraylı oyuncu Fenerbahçe taraftarına teşekkür edemez.

Fabrika ayarları bozulmuş bir ülkede öfke, nefret, popülizm, kendinden olmayanlara saygısızlık, hoşgörüsüzlük öyle boyutlara vardı ki fair play, ihanet kabul edilir oldu.

Sanmayın ki konu sadece Galatasaray ile ilgili… Bu Türkiye’nin sorunu ve maalesef bu konuda her şey gün geçtikçe kötüye gidiyor.

Ergin Ataman bir grup seyirciyi teknik gözlemciye ve hakemlere şikayet ederken koskoca Fenerbahçe’nin başkanının ayağa kalkıp rakip takımın koçuna bağırmasının atmosfere nasıl bir pozitif katkısı olabilir? Eğer Ataman ortalığı germek için bir plan uyguluyorsa bu konuda gerekeni yapmak, elinde düdük olanlara aittir. Ama buna Fenerbahçe Başkanı tepkisini herkes tarafından görülecek şekilde gösteriyorsa ortam ancak daha fazla gerilir. O Aziz Yıldırım ki, önceki maçlarda Galatasaray’a küfür edildiğinde ayağa kalkıp tribünleri susturmaya çalışmıştı… (Galatasaray’da ise bunu yapabilecek güçte yönetici dahi yok)

Ne yazık ki Türk sporunun lokomotif kulüpleri Galatasaray ile Fenerbahçe artık birbirleriyle sportif ölçüler içinde oynayamaz oldu. Çözümü kolay. Herkes oyuncular kadar centilmen olsa iyileşme başlar ama popülizmden beslenenlerin işine gelmez ve toplumların az düşünen insanları da liderlerinin peşinden giderler.

(26-05-2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi