Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Bayramlık Oyuncular…

Fenerbahçe BEKO-Reeder Samsunspor maçına iki takım da Cumhuriyet’in 100. Yılı şerefine yerli beşlerle başladı, ilk beş dakikayı bu beşlerle oynadı. Diğer takımlarda da herhalde bu nedenle yerliler geçmiş haftalardan fazla süre aldı.

Bazıları bunu harika bir jest olarak görebilir. Biz ise oyuncular açısından küçültücü bir eylem olarak görüyoruz… Biliyoruz ki gelecek haftadan itibaren bu oyuncuların pek çoğu havlu sallamaya devam edecek.

23 Nisan’da çocukları Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Belediye Başkanlığı makamına oturturlar, onlar da kendilerine ezberletilen emirleri verirler ya…

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilk beşte başlatılan oyuncuların, 23 Nisan’da başkan yapılan çocuklardan ne farkı var?

Gelişmiş yerli oyuncu en büyük sorunumuz. Zaten yansımalarını da milli takımlarda görüyoruz. Dünya klasmanında geriledikçe tek sorumlu olarak federasyonu görürüz. Oysa en büyük sorumlu kulüplerdir. Oyuncu saksıda değil, kulüplerde yetişir ancak yöneticiler pahalı buldukları için Türk oyuncuları sevmez… Onlara bıraksanız 12 yabancı isterler… Çok sayıda iyi oyuncu yetiştirecek ortam sağlansa hem kulüplerin bütçeleri rahatlar, hem Milli Takımımız ilerler… Ama biz onları bayramda oynatacak kadar fasulyeden oyuncu görmeye devam edersek, işler daha da kötüye gidecek demektir. (Basketfaul)

10 YORUMLAR

  1. Hakli bir serzenis. Kendi ellerimizle kendi kuyumuzu kazdik ve simdi de o kuyudan nasil cikariz diye feryat ediyoruz. Cozum var, hem de kimseyi cezalandirmadan. Oncelikle eskiden oldugu gibi sahadaki yabanci oyuncu sayisini azaltmak en kolay ve basit cozum. Avrupa ve dunya sampiyonalarindaki basarilar bu sayede geldi. Evet yerli oyuncularin ucretleri patliyor, bir gercek, ama o zaman biz de mecburen altyapilara yukleniyoruz. Oyuncu yetistirip koclara oynatacakain bu cocuklari diye baski yapiyoruz ve sure alip tecrube kazaniyorlar. Asil biz kazaniyoruz, hem maliyetten hem de oyuncu kazaniyoruz. Kulupler Avrupa’da belki basarilari kisitlaniyor ama deger.
    Bir baska yol da parasi cok olan ve yabanci sinirina takilmak istemeyene bedelini odetip, ondan alinacak parayi, oyuncu yetistiren ve oynatanlara vermek. Ama bu rekabete zarar verecek sekilde kurgulamamak sartiyla. Hali hazirda butce olarak iki takim ve geri kalanlar var. NBA gibi denetimli ve sinirli butce olmali. Bunu sadece alt siniri degil, ust siniri da belirleyerek yapmali. NBA’de var ve en iyi basketbol orada. Bedel odeyerek biz de yapariz ve meyvelerini toplariz zamanla. Buyuk cepli kulupler ve patronlari bunu istemez. Ama no pain, no gain. Mevzu yerli oyunculara tapmak degil, saglikli bir oyuncu yetistirme havuzu kurmak olmali. Yetistirenleri de cesitli mekanizmalarla odullendirelim, o zaman yeni Banvitler ve Alperenler gelir, burada da oynar. Ispanyollar gibi ust ligleri domine eder, daha iyi yabanci oyunculari da liglerimuzde goruruz.

  2. Ortada ne olduğu belirsiz bir para dolaşıyor, menajerler emlakçı gibi bol bol al-sat yapıp sürümden köşeyi dönme derdinde, bahis meselesinin karanlık tarafları yazılıp çiziliyor, en başta basketbolun ekonomisi sağlıklı olmadıktan sonra nesi sağlıklı ve düzgün olacak ki. Yabancı sayısını arttıralım, azaltalım, 3+2 yapalım gibi şeylerle bu sorunlar çözülmez. Bataklık sürekli sinek üretiyor, bataklığı kurutacak çözümler aramak yerine, sinekleri kovalamakla zaman harcamanın anlamı yok.

  3. Samsun’un bu beşi alt lig oyuncusu hepsi , bu lige hem kalite hemde potansiyel olarak ait değiller ne süresi? Bu yerli rotasyonu yüzünden küme düşecekler zaten.

  4. Hadi Fb’li İtoudis kulüp tarihi misyonlarına uygun şekilde dalgasını geçiyor da, Samsun’un amacı ne!?!?!Samsun yapsaydı bir proje , ABD’ye Kolej’e kaçan pardon giden oyuncular ile bir kadro kursaydı , TBF ‘nin desteği ile… Bu kadar Türk oyuncusunu düşünüyorsa…

  5. Sen NBA ya oyuncu yetiştiricek bir lig istiyorsun kimse ekmeğini yemeceği oyuncuyu yetiştirmez biraz mantıklı olmaya davet ediyorum.Başarıyı geri plana atıp NBA alt yapısınamı dönsün lig bumu derdiniz? Alperen den ne kzandı takımı? Onuralp topu potaya atmayı öğrenir öğrenmez NBA YA KOSTU SUAN YEDEKLERDE HAVLU SALLIYOR BAYRAMDA BILE OYNAYAMİYOR.SİZİN DERDİNİZ BAŞKA.

  6. Onların iyiliği için sorun tespiti yapan Alimpijevic için deklarasyon yayınlayan oyuncular derneği, sizin çok güzel bir şekilde tespit ettiğiniz Bayram Çocuğu uygulamasına ne diyecek acaba? Birşey demezler onlar halinden memnun. Bench ısıtmaya devam. Nasıl olsa yabancı kuralı sayesinde kontenjandan kadro doldurup paralarını alıyorlar. Serbest bırakın yabancıyı bakın nasıl kendilerini geliştiriyor Türk oyuncular.

  7. Basketfaul olayı ne kadar güzel yorumlamışsınız… Sahadaki 10 oyuncunun tümünün yerli olup 5 dk izlenebilmesi için 100 sene daha bekleyerek Cumhuriyetimizin 200. yılını beklememiz mi gerekecek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi