Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Nedim Yücel: Gençlerimiz Beşiktaş’ın Temel Direği Olacak

Beşiktaş ligin ilk haftasındaki Darüşşafaka yenilgisinden sonra ve üstelik Derek Nedham ile Egehan Arna’nın yokluğuna karşın üst üste üç maç kazandı. Bu galibiyetler sırasında Beşiktaş’ın en etkili yönü çok sert savunması oldu. (Badalona’dan 62, TOFAŞ’tan 54, Prometey’den 70 sayı yediler).

Genel menajer Nedim Yücel ile yaz aylarında yaptığımız konuşmada Akatlar Ruhu’ndan söz etmiş ve buna uygun savaşan bir takım kurmak istediklerini söylemişti. Sezonun çok başlarında Yücel’i yeniden konuk ettik ve ilk maçların ardından yorumlarını aldık..

  • Sezon başlarken sonuç ne olursa olsun Akatlar Ruhu’na uygun bir takım oluşturmak istediğimizi ,taşıdığı armanın kıymetini bilen, kaybetse de taraftarımızın takımı soyunma odasına alkışlarla göndereceği bir takım yaratmak istediğimizi söylemiştik. Sezonun şu an çok başındayız fakat hazırlık dönemi dahil bu zamana kadar oyuncularımız bu konuda bizi hiç yanıltmadı.
  • Koçun felsefesine bağlı olarak bireysel oyuncu performansları yerine takım oyununu öne çıkaran anlayışla oynuyoruz. En büyük avantajlarımızdan biri de 11-12 kişilik rotasyonla oynayabilmemiz…
  • Altyapılardan gelenler dışında çok doğru yerli transferleri yaptık. Türk oyunculara en fazla süre veren takımların başında geliyoruz. Promotey maçının sonlarında altyapıdan 4 genç oyuncumuzun birlikte sahada olmaları da çok değerliydi. Beşiktaş öz kaynak düzenine bağlı bir kulüp, bütün branşlarda başarılar de bu şekilde geldi.Bu sebeple sene başında özellikle uzun pozisyonunda Samet ve Kerem Konan’a güvenerek Berkan dışında başka bir ekleme yapmadık.
  • Dusan Alimpijevic geçen hafta Türk oyuncularla ilgili bir açıklama yaptı. Kimse unutmasın ki
    Alimpijevic Türkiye’de bulunduğu süre içinde de Türk oyuncuların gelişimine en fazla katkıda bulunan, sahada yerli-yabancı ayrımı yapmayan, hak edene süre veren bir antrenör. Her Türk oyuncunun çalışmak isteyeceği ve birlikte çalıştığında da kendilerine değer katan bir antrenör.
  • Üç sezon önce Banvit altyapısı transfer edildi ama süreç maalesef kısa sürdü , Kerem, Demir ve Samet de kaybedildi. Şube Başkanımız Umut Tahir Güneş ,Kerem ve Samet’i geçen sezon ortasında yeniden kadromuza kazandırdı,. Kerem, Yağız, Ata, Samet gelecekte sadece Beşiktaş’ın değil, Türk Basketbolun da temel direği olacak. Altyapı çalışmalarımızla başka yeni isimleri de Türk basketboluna armağan edeceğiz.
  • Dorge Sijan, o dönem Alperen’in, Şehmus’un, Sadık’ın, Furkan’ın gelişimine çok büyük katkısı olmuştu, onu da geri getirdik. Bireysel gelişim konusunda müthiş bir yetiştirici. BGL ve A Takımdaki oyunculara yardım ediyor. Sırbistan Milli Takımın önemli bir parçası olan bence Avrupa’nın en iyi kondisyonerlerinden biri olan Marko Sekulic de bu sezon bizimle çalışıyor. Aynı zamanda A takım Staff’ında bulunan Dima Boldaev,Sinan,Buğra’da aynı şekilde özel antrenmanlarla oyuncu gelişimlerinde müthiş katkılar veriyorlar .
  • Birbiriyle oynamaktan, savunma yapmaktan, savaşmaktan, topu paylaşmaktan keyif alan bir takımız. Hedefimiz Akatlar’ı bu savaşan takımla tekrardan doldurmak. Taraftarla yakalayacağımız sinerji ile yolumuz açık.

1 Yorum

  1. Sırf konuşmuş olmak için bomboş beyanatlar vermek ne kadar kötü bir durum! Alimpijevic’in iddiaları halen anlaşılmamış. Ya da çok iyi anlaşılmış da tekere çomak sokulmasın durumu yaşamamak adına önlem çalışmalarına başlanmış… TÜRKİYE’DE ÜST SEVİYE OYUNCU YETİŞTİREBİLECEK YÖNETİCİ VE TEKNİK ADAM YOK! Bu yüzden üst seviyeler için donanımlı basketbolcuların yetişebileceği ekosistemimiz de yok! Yıllar içerisinde hasbelkader üreten bir organizasyon çıkarsa ona da elbirliği ile sahip çıkmayarak fişini çekeriz. Üstüne bir de hazır oyuncularının üzerine ucuza konarak şubenin açıklarının yamalanması durumlarını da bilmesem inanıp oltaya gelirdim…. Banvit olayı basketbol camiasının yüzkarasıdır!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi