Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Yalova, Çayırova’yı farklı geçti

TBL 27. haftasında Çayırova Belediyesi’ni konuk eden lider Yalovaspor zaman zaman rakibi karşısında zorlansa da farklı üstünlüğü eline almasını bildi ve karşılaşmadan 91-80 galip ayrıldı. Lider Yalova bu sonuçla galibiyet sayısını 24’e çıkardı. Çayırova’nın ise 13 galibiyeti bulunuyor. Çayırova’nın as oyuncusu İlkan Karaman kadroda yer almadı.

Yalova, Brandon Walters ile pota altında etkili başlayarak farkı ilk dakikalardan açtı. Hücumda yabancılar dışında skor üretemeyen Çayırova farkı çift haneye çıkmasını önleyemedi. Son bölümde Kadir Bayram’dan da kritik katkılar alan Yalova çeyreği 26-16 ile geçti.

İkinci çeyreğe Çayırova, Oğuz Savaş’la üst üste potaya giderek rakibine erken mola aldırdı. Bu dakikalarda sahada doğru beşi bulmakta zorlanan Çayırova farkın açılmasını da durduramadı. Son bölümde yayın gerisinden iyi ritm yakalayan Çayırova maçın kopmasına izin vermedi. 10 saniye kala Oğuz’la faulü almasını bile Çayırova farkı tek haneye çekti (49-40).

İlk devre sonunda Yalova’da Brandon Walters 12 sayı, Çayırova’da Phil Greene 14 sayı ve Diante Watkins 12 sayıyla tamamladı.

İki ekip de üçüncü çeyreğe yayın gerisinden yüzdeli başladı. Skoru eşitlenmeye yaklaştığı bölümde üst üste iki hücumdan da skor üretemeyen Çayırova karşısında Yalova farkı tekrar açmaya başladı. Ali Efe Barış’ın 1 dakika kala kritik üçlüğüyle Yalova tekrar farkı çift haneye çıkardı (73-63). Oğuz Savaş’la çizgiye giden Çayırova 1/2 ile döndü ve farkı tek hanede tutmasını bildi. Üçüncü çeyrek 73-64 Yalova’nın üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyrekte de mücadelesini sürdüren Çayırova, Phil Green’in üst üste sayılarıyla maçın içinde kalmaya devam etti. Orhan Hacıyeva’nın 5 sayılık sekansıyla rakibinin umutlarını söndüren Yalova farkı tekrar çift haneye çıkardı (84-74). Kalan dakikalarda yayın gerisinden de hata üst üste bulduğu sayılarla farklı üstünlüğü koruyan Yalova karşılaşmayı 91-80 kazandı.

Öne çıkanlar…
Semt77 Yalovaspor: Orhan Hacıyeva 19 sayı 8 ribaund, Kadir Bayram 16 sayı 5 asist, Brandon Walters 13 sayı 7 ribaund
Çayırova Belediyesi: Phil Greene 26 sayı 4 ribaund, Diante Watkins 18 sayı 6 asist, Oğuz Savaş 11 sayı 5 ribaund

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi