Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Karşıyaka, Beşiktaş Maçına Genç Takımla Çıkmıştı

Futboldaki Süper Kupa maçına Fenerbahçe’nin U19 takımı ile çıkması basketboldaki benzer bir olayları anımsattı.

İlk olarak 2009-10 sezonunda Pınar Karşıyaka, TBF’yi protesto etmek amacıyla İstanbul’daki Beşiktaş Cola Turka maçına altyapı oyuncuları ile çıkmıştı.

FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası’nda Kıbrıs Rum Kesimi’nde Apoel takımı ile deplasmanda yaptığı maçta saldırıya uğrayan İzmir ekibi, yaşadıkları olaylar nedeniyle mental olarak kötü durumda bulunduğunu belirterek, Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan Beşiktaş Cola Turka ile yapacakları maçın ertelenmesini istemişti. TBF’nin maçı cumartesinden pazar gününe almasına karşın, ileri bir tarihe ertelemediği için federasyona tepki gösteren İzmir ekibi, A takım oyuncularını getirmedi ancak maçı sonuna kadar oynadı.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Hakan Demir de karşılaşmada takımın başında yer almamış, yardımcı antrenör Ceyhun Cabadak görev yapmış, Beşiktaş karşılaşmayı 89-65 kazanmıştı.

3 YORUMLAR

  1. Fb Bjk maçı ileri bir tarihe ertelendi, Ksk’nın maçını o zamanki federasyon niye ertelememiş acaba? Takımı sahadan çekmek,genç takımla oynamak gibi şeyler çözüm değil ama siyasetin rezil şekilde her yere sokulması, bir otobüs dolusu insana suikast girişiminin 10 yıldır kasten çözülmemesi, bu olaya o günden bugüne bazı takımların doğru düzgün tepki vermemesi, Arabistan’daki olayın Fb’nin üstüne yıkılmaya çalışılması, sahaya taraftarların inme ihtimalinin olduğu aşırılıklarıyla ünlü, şımartılmış bir yerde gerekli önlemlerin alınmayıp oyunculara saldırma teşebbüsü ve ev sahibine komik cezaların verilmesi, sorumluların serbest bırakılması kepazeliğine de elbet tepki verilecekti o da bu şekilde oldu. Hakemin dövülmesi olayı , İstanbulspor’un sahadan çekilmesi olayları da futbolumuzun ne halde olduğunun başka bir kanıtı ve federasyon ile malum hain oluşumun üyelerinden olduğu iddia edilen başkanın hala görevinin başında olması da cabası. Mevcut iktidar sayesinde herşey gibi beyefendilerin sporu basketbol bile bozuldu…

  2. Hasan saray ve tff geçen azalıyor senelerden beri sporu tek adam yönetmeye caliyur skbuc ali koç bir Koç gibi araturkun askerleri gibi savaşarak kazandi

  3. 1963-64 sezonunda daha önce başka bir erteleme isteği kabul edilmeyen Altay, Kupa finalindeki rakibi Galatasaray’ın benzer bir şekilde asker futbolcularının geri gelmesinin beklenmesi talebi kabul edilince yapılan bu farklı davranısı protesto etmek için ertelenmiş kupa finaline çıkmaz. İlk maç golsüz bitmiştir, tarihi ileri atılmış bu ikinci “maçta” tek başına sahaya çıkan cimbomboma kupa verilir. Yine aynı sezonu şampiyon bitirecek olan Fenerbahçe de Kupa Galipleri Kupasında çeyrek finalde 2-0 yenilmiş, 3-1 yenmişir, o zamanki kurallara göre üçüncü maçı tarafsız sahada MTK Budapeşte ile oynamak üzere Roma’ya gidecektir. Altınordu ile deplasmandaki lig maçının ertelenmesi istemi reddedilir. Federasyonun bahanesi “sportoto kuponlarının basılı” olması ve aynı uçakla İzmir’e gidecek olan Feriköy’ün karşı çıkmasıdır. Oysa aynı sezon başında Galatasaray kupadan elenmeden önce Ferençvaroş ile oynadığı maçlar öncesi lig maçını federasyona erteletmişti. İşte böyle torpilli aristokrat camiasına farklı, sokak çocuğuna farklı davranış. 1939’dan beri Türk Sporunu ele geçirmiş olan “derin federasyon” cici çocukları – ve onların kankalarını – kayırır, sokak çocuklarını ayırır. Değişme yok, derinleşme var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi